Statele Unite vor intensifica eforturile pentru dezvoltarea de rachete hipersonice, a declarat vineri secretarul american al Apărării, Mark Esper, în contextul în care Rusia a fabricat deja armament de acest tip, scrie Mediafax.

Mark EsperFoto: af.mil

„Departamentul american al Apărării aproape că a dublat investiţiile pe termen lung - aproape 5 miliarde de dolari în anul fiscal 2020 - pentru dezvoltarea de rachete hipersonice în următorii cinci ani. Bugetul pe anul 2021 va fi chiar mai puternic”, a afirmat Mark Esper în cadrul unui eveniment organizat de Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (Center for Strategic and International Studies), în Washington.

Departamentul american al Apărării şi agenţiile afiliate, alături de Forţele Aeriene, Forţele Navale şi Forţele Terestre, au intensificat semnificativ testele de zbor şi alte experimente hipersonice, „pentru a accelera furnizarea acestor capabilităţi în toate formele destinate avioanelor militare cu mulţi ani înainte de termenul stabilit iniţial”, a precizat Mark Esper, citat de NationalDefenseMagazine.org.

Administraţia Donald Trump va prezenta în februarie planul bugetar pe anul 2021.