​​Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că primul regiment de rachete hipersonice Avangard sunt funcționale. Vladimir Putin a declarat că nicio altă națiune nu dispune de o astfel de tehnologie, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locația nu a fost încă oferită presei, dar se poate ca Munții Ural să fie aleși pentru lansare. Rachetele au un nou sistem de mișcare, ceea ce oferă o manevrare mult mai simplă și astfel, ar putea fi imposibil de stopat. Ministerul Apărării Sergei Shoigu a confirmat faptul că rachetele au intrat în serviciul Moscovei, numit acest eveniment unul istoric.

Vladimir Putin a declarat că aceste rachete posedă o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului și că intrarea în posesia acestor rachete oferă Rusiei un avantaj important în fața celorlalte națiuni. Acesta a adăugat că rachetele pot penetra sistemele antirachetă din alte țări, fiind sigur că nici viitoarele sisteme nu vor rezista acestor rachete hipersonice.

Este greu de determinat dacă Rusia chiar a intrat în posesia unor astfel de rachete. Cert este că dacă acest lucru s-a întâmplat, Rusia are un mare avantaj. Acest tip de rachete este imposibil de apărat pentru că ele au avantajul de a zbura extrem de rapid, fără a fi nevoie să mai facă acea boltă specifică rachetelor balistice. Având în vedere că și China a anunțat că dezvoltă astfel de arme, este normal ca președintele Putin să laude intrarea în arsenal a unei arme atât de periculoase.