Avocații lui Donald Trump au cerut luni Senatului american, însărcinat cu derularea procesului de destituire a președintelui SUA, să îl achite „imediat”, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Acest proces, care va începe propriu-zis de marți, „este o pervertire periculoasă a Constituției”, scriu avocații lui Trump într-un memorandum de 110 pagini înaintat luni camerei superioare a Congresului american.

„Senatul ar trebui să respingă actul de acuzare și să-l achite pe președinte imediat”, spun aceștia.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul a ajuns în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Citește și:

Avocaţii preşedintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

Celebrul avocat Alan Dershowitz îl va apăra pe Donald Trump în procedura de destituire

Monica Lewinsky, șocată să afle că fostul procuror Ken Starr face parte din echipa lui Trump

Oficial: Procesul din Senat privind demiterea lui Donald Trump ar urma să înceapă pe 21 ianuarie