Avocatul Alan Dershowitz, un celebru expert în drept constituțional, va face parte din echipa apărării lui Donald Trump în procesul de destituire din fața Senatului, săptămâna viitoare, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: White House

Fostul procuror Kenneth Starr, care a devenit cunoscut pe plan mondial în anii 1990 pentru ancheta privind relația extraconjugală dintre Bill Clinton și Monica Lewinsky, stagiara de la Casa Albă, va face și el parte din această echipă, potrivit presei americane.

"Profesorul Dershowitz va susține apărarea în timpul procesului de la Senat pentru a prezenta argumentele constituționale împotriva destituirii", a anunțat la cabinetul său.

Pat Cipollone, avocat al Casei Albe, va fi în prima linie.

Mai degrabă discret, puțin obișnuit cu platourile televiziunilor, acest fiu de imigranți italieni a crescut în Bronx, este un catolic fervent și tată a zece copii, având puține lucruri în comun cu tumultuosul magnat al imobiliarelor.

Acum, va trebui să se adapteze la un nou rol, în plină lumină, în fața senatorilor și a milioane de telespectatori.

Până acum, s-a remarcat prin penița sa agresivă: el este cel care a redactat scrisorile care denunțau procedura de punere sub acuzare a președintelui.