Bărbatul considerat a fi cel mai scund din lume cu abilitatea de a merge a murit vineri la vârsta de 27 de ani la un spital din Nepal, a anunțat familia sa, relatează AFP.

Khagendra Thapa MagarFoto: Captura YouTube

Khagendra Thapa Magar, care măsura 67,08 centimetri, a murit de pneumonie la un spital din Pokhara, 200 de kilometri de Kathmandu, capitala Nepalului, unde el și părinții lui locuiau.

”A fost internat în spital de mai multe ori pentru o pneumonie, dar de data aceasta, inima sa a fost de asemenea afectată. A murit astăzi”, a spus fratele său, Mahesh Thapa Magar, pentru AFP.

Khagendra Thapa Magar, al cărui nume a apărut în Cartea Recordurilor, a fost recunoscut pentru prima dată în 2010, după a 18-a aniversare a sa, drept cel mai mic bărbat din lume care se poate deplasa pe picioare. El a fost fotografiat atunci ținând un certificat un pic mai mic decât el.

Apoi acesta a fost deposedat de titlul său de către Chandra Bahadur Dangi, un compatriot care măsura 54,6 centimetri.

Acesta a murit, în schimb în 2015, iar Thapa Magar și-a recăpătat certificatul de cel mai scund bărbat din lume.

”A fost atât de mic la naștere încât îl puteai ține în palma unei mâini și era foarte dificil să îi faci baie”, a spus tatăl său, Roop Bahadur, pentru Cartea Recordurilor.

Precedat de notorietate, acesta a călătorit în peste zece țări și a apărut la televiziuni din Europa și Statele Unite.

”Viața poate fi o provocare când nu cântărești decât șase kilograme și nu îți poți găsi locul într-o lume construită pentru o persoană de înălțime medie. Dar cu siguranță Khagendra nu a lăsat ca mărimea sa să îl oprească din a se bucura de viață”, a mai spus el.

Magar a devenit chipul oficial al unei campanii de turism din Nepal, care l-a înfățișat drept cel mai mic bărbat din țară care este pe cel mai înalt vârf al lumii, Muntele Everest.

Acesta s-a întâlnit și cu cea mai mică femeie din lume, Jyoti Amge, din India.

Cel mai scund bărbat din lume care nu poate merge sau să stea în picioare fără ajutor este filipinezul Junrey Balawing, care are doar 59,93 centimetri înălțime.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Cel mai scund om din lume este Junrey Balawing, un filipinez de 59,53 centimetri