Preşedintele american Donald Trump a transmis duminică, prin Twitter, un mesaj către liderii de la Teheran, în care le cere să înceteze „uciderea protestatarilor şi a poporului iranian”, avertizându-i că SUA şi lumea e cu ochii pe ei.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

„Spre liderii Iranului - NU vă ucideți protestatarii. Mii de oameni au fost deja uciși sau întemnițați de voi, iar Lumea vă urmărește. Mai important, SUA vă urmărește. Eliberaţi internetul și lăsați-i pe reporteri să circule gratuit! Încetaţi uciderea marelui vostru popor iranian!”, este mesajul lui Donald Trump pentru liderii de la Teheran, potrivit Mediafax.

Președintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă protestatarilor care au participat la manifestațiile organizate în Iran că administrația sa îi va susține în continuare.

"Oamenilor curajoși și care suferă în Iran: V-am susținut încă de la începutul preșidenției mele, iar administrația mea va continua să vă susțină. Urmărim protestele din Iran și suntem inspirați de curajul pe care îl aveți", a transmis liderul de la Casa Albă printr-un mesaj postat pe Twitter.

Grupuri de protestatari au cerut, sâmbătă seară, demisia ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, după ce autorităţile de la Teheran au recunoscut doborârea avionului de pasageri ucrainean.

De asemenea, numeroși de protestatari s-au strâns duminică în Iran, pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităților, după ce armata iraniană a recunoscut că a doborât din greșeală un avion de pasageri, după ce iniţial au negat că ar fi de vină pentru incidentul aviatic de la Teheran.