Un comandant iranian a spus că asalturile cu rachete asupra țintelor americane în Irak nu au vizat să ucidă soldați americani, ci a căutat să distrugă ”mașinăria militară” a Washingtonului și au fost începutul unei serii de atacuri în regiune, relatează o televiziune de stat, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amirali Hajizadeh, șeful Forței Aerospațiale din cadrul Gărzilor Revoluționare, a spus de asemenea că ”răzbunarea corespunzătoare” pentru uciderea de către americani a proeminentului general iranian Qassem Soleimani a fost expulzarea forțelor americane din Orientul Mijlociu, a spus televiziunea de stat.

El a mai spus că Iranul avea pregătite sute de rachete, iar când Teheranul a lansat rachetele miercuri au folosit ”atacuri cibernetice pentru a dezactiva avioanele (americane) și sistemele de navigare a dronelor”.

Comandantul Abdollah Araghi al Gărzilor Revoluționare a susținut că Iranul se va răzbuna și mai dur după atacul cu rachete lansat marți noaptea asupra bazelor militare americane din Irak, ca răspuns la uciderea generalului Soleimani.

Declarațiile acestora vin după ce liderul de la Casa Albă a susținut, în prima declarație de presă oficială, că pare că Iranul a dat înapoi după ce atacul cu rachete balistice nu a reușit să aducă pierderi trupelor americane din Irak.

Citește și: