Libanul a primit un mandat de arestare internațional de la Interpol ce îl vizează pe Carlos Ghosn, fostului director general al Renault și Nissan, a anunțat joi ministrul justiției de la Beirut, potrivit site-ului postului de televiziune France Info, citat de Mediafax.

Carlos GhosnFoto: YouTube

„Parchetul (...) a primit o notificare roșie (mandat de arestare n.red.) de la Interpol cu ​​privire la dosarul Carlos Ghosn”, a declarat ministrul Albert Sarhane, citat de agenția oficială de știri ANI.

Guvernul libanez nu a precizat imediat atitudinea pe care intenționează să o adopte față de solicitarea Interpol. Autoritățile libaneze au anunțat deja că Carlos Ghosn a intrat în țară „în mod legal” cu un pașaport francez și un card de identitate libanez, potrivit unei surse din cadrul Președinției.

În cazuri anterioare în care Libanul a primit solicitări internaționale de arestare a unor cetățenii libanezi prezenți în țară, suspecții nu au fost reținuți, dar pașapoartele lor au fost confiscate și a fost stabilită o cauțiune, a explicat sursa judiciară libaneză, citată de site-ul agenției Reuters.

Omul de afaceri, care deține cetățenie franceză, libaneză și braziliană, a fost transportat clandestin din Japonia în Liban de o companie privată de securitate în urmă cu câteva zile.

Referințe: Fuga fostului șef al Nissan Carlos Ghosn: Șapte persoane au fost reținute în Turcia