Mai mulți oameni au fost răniți în cursul confruntărilor violente ce au avut loc, duminică, într-un mall din Hong Kong, între protestatarii pro-democrație și forțele de ordine, relatează Mediafax citând Reuters.

Hong KongFoto: Captura YouTube

Un lanț uman format în centrul comercial Cityplaza, din zona Taikoo Shing, s-a transformat în confruntări brutale între forțele de ordine și protestatari, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite.

Serviciul public de radiodifuziunea din Hong Kong (RTHK) a transmis că printre cei răniți se numără și consilierul districtual Andrew Chiu.

Poliția a anunțat că a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine după ce demonstranții au vandalizat un restaurant.

Mai mult persoane au fost arestate în urma violențelor, au precizat autoritățile.

Incidente violente s-au înregistrat și în centre comerciale din orașele Tai Po, Tuen Mun and Sha Tin, unde polițiștii au folosit sprayuri cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții.

În cele peste patru luni de la izbucnirea protestelor, manifestanții pro-democrație au vandalizat numeroase clădiri aparținând unor instituții sau companii considerate pro-Beijing.

Sâmbătă, în cel de-al 22-lea weekend de manifestații, demonstranții au devastat biroul local al agenției chineze de știri Xinhua. Aceștia au spart mai multe ferestre și au aruncat cu cocktailuri Molotov și bombe cu vopsea în incinta clădirii.

Agenția Xinhua a condamnat incidentul, afirmând că atacul a fost comis de "golani barbari".

Protestele din Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

UPDATE: Un agresor necunoscut i-a smuls o parte din ureche unui politician pro-democrație

Un politician pro-democrație a fost agresat în timpul protestelor din Hong Kong, fiind mușcat de ureche de un agresor necunoscut, a declarat un reprezentant al formațiunii anti-Beijing Partidul Democrat, scrie Mediafax citând The Independent.

Mai mult, patru persoane au fost înjunghiate în cursul manifestației din aceeași zonă în care s-a petrecut agresiunea ce l-a vizat pe consilierul districtual Andrew Chiu, potrivit presei locale.

Politicianul a fost mușcat de o persoană necunoscută în timpul unei manifestații în zona unui mall din Taikoo Shing, unde duminică s-au înregistrat confruntări violente între protestatarii pro-democrație și forțele de ordine, soldate cu mai mulți răniți, a declarat Lo Kin-Hei, vicepreședintele Partidului Democrat.

Chiu a fost observat având hainele acoperite de sânge și cu o porțiune smulsă dintr-o ureche într-o pungă de plastic.

Presa locală a relatat că agresorul a fost imobilizat de protestatari la scurt timp după incident.

Activiștii pro-democrație au afirmat că incidentul a fost comis de adversarii protestelor antiguvernamentale.

"Tabăra Pro-Beijing se plânge de violență, dar până acum, cele mai brutale acte de violență fizică au fost comise de poliție & de susținătorii lor", a afirmat Lo Kin-Hei.

"Chiar acum, consilierul districtual Andrew Chiu a fost atacat, urechea sa stângă fiind înjumătățită dintr-o mușcătură".

La rândul său, activistul pro-democrație Joshua Wong a denunțat incidentul.

"Condamn cu fermitate aceste atacuri violente, în special vizând candidații la alegeri", a afirmat Wong.

Atenție, imagini violente!