Protestele antiguvernamentale din Hong Kong s-au intensificat, participanții civili intrând în coliziune cu forțele de ordine după ce au atacat sediile mai multor instituții aparținând Chinei, dintre care și agenția chineză de știri Xinhua, relatează Mediafax citând agenția The Associated Press.

Xinhua, vandalizata de manifestanti in Hong KongFoto: Captura YouTube

Mișcarea de protest din Hong Kong a atins cote alarmante, sâmbătă, după ce demonstranții au atacat agenția națională de știri a Chinei, Xinhua, forțele de ordine răspunzând prin lansarea de gaze lacrimogene pentru a estompa manifestația antiguvernamentală.

Străzile din Hong Kong sunt acoperite de gaze lacrimogene, obligându-i pe protestatari să se retragă, într-un demers de anihilare a manifestanților ce au început să solicite autonomia totală față de Beijing, după ce acesta a anunțat că își va consolida controlul asupra teritoriului chinez.

Clădirile băncilor și companiilor chineze au făcut în mod frecvent obiectul atacurilor lansate de protestatari, ca o formă de revoltă împotriva autorităților chineze.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.