Ministerul rus al Apărării a spus duminică că nu are informații sigure cu privire la operațiunea americană care l-a ucis pe liderul grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, relatează agenția de știri RIA, după ce președintele american, Donald Trump, a confirmat moartea sa, scrie Reuters. Totodată Ministerul a spus că nu știe de vreun sprijin al Rusiei pentru forțele aeriene americane în timpul operațiunii care l-a vizat pe liderul Abu Bakr al-Baghdadi.

blindate RusiaFoto: Hotnews

”Ministerul rus al Apărării nu are informații sigure cu privire la militarii americani care au condus o operațiune în partea controlată de turci a zonei de dezescaladare din Idlib cu privire la o altă ”eliminare” a fostului lider Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi”, a spus generalul-maior Igor Konashenkov, citat de RIA.

”Nu avem cunoștință de vreo presupusă asistență a aviației americane în spațiul aerian al zonei de dezescaladare din Idlib în timpul acestei operațiuni”, a adăugat generalul-maior.

Precizarea Kremlinului vine după ce președintele Donald Trump a mulțumit Rusiei, Turciei, Siriei și Irakului pentru spirijin.

Rusia ”ne-a tratat foarte bine”, deschizând spațiul aerian pentru raid, a adăugat Trump.

Liderul organizației teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit, în timpul nopții, după ce și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa în timpul unor operațiuni care îl vizau în nord-vestul Siriei și care au fost conduse de către forțele armate ale SUA, a anunțat duminică Donald Trump.