Forţele turce şi forţele kurde siriene angajate în conflict în nord-estul Siriei s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului mediat de SUA, transmite sâmbătă agenția DPA, potrivit Agerpres.

SiriaFoto: Agerpres

Ministerul turc al Apărării a comunicat că „teroriştii” au desfăşurat 14 atacuri cu armament greu în localităţile de frontieră Tal Abyad şi Ras al-Ain şi a dat asigurări că Ankara „respectă pe deplin” acordul cu Washingtonul.

La rândul lor, Forţele democratice siriene au reclamat într-un comunicat că partea turcă nu a permis deschiderea unui coridor pentru evacuarea civililor şi a răniţilor din Ras al-Ain, aşa cum s-a angajat în acord.

Gruparea siriană a mai adăugat că vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul de stat Mike Pompeo, care au contribuit la armistiţiu, trebuie să-şi asume responsabilitatea de a asigura că Ankara pune în aplicare acordul de încetare a focului şi deschide coridorul promis.

Organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a relatat că au fost înregistrate bombardamente şi tiruri la Ras al-Ain, după anunţarea armistiţiului.

Citește și: