Procuratura Anticorupție de la Chișinău a anunțat vineri punerea sub învinuire a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, pentru infracțiunea de îmbogățire ilicită. De asemenea, procurorii cer arestarea acestuia, scrie Unimedia.

Ion DruțăFoto: Unimedia

Procurorii anticorupție au cerut Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, emiterea unui mandat de arestare pe numele președintelui Curții Supreme de Justiție, care este reținut.

"Demersul procurorilor urmează să fie examinat până la expirarea a 72 de ore din momentul reținerii persoanei. Data și ora examinării demersului urmează a fi stabilite de către judecătorul desemnat”, a anunțat vineri Procuratura Anticorupție de la Chișinău.

Miercuri, Ion Druță a fost reținut după ce la percheziții făcute la biroul și la locuința acestuia "au fost găsite obiecte de natură să confirme comiterea faptei de îmbogățire ilicită".

Unimedia amintește că în 24 septembrie, în ședința Consiliului Superior al Magistraturii, a fost examinată solicitarea procurorului general Dumitru Robu privind retragerea imunității, reținerea și arestarea lui Ion Druță, care ulterior a fost admisă cu votul a opt membri CSM. Tot atunci, procurorul general interimar a declanșat urmărirea penală în cazul judecătorului Curții Supreme de Justiție. "Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate".