Procuratura Anticorupție din Republica Moldova anunță că Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost reținut în urma audierii din această seară. Procuratura a luat aceasta decizie deoarece la percheziția efectuată la biroul și domiciliului acestuia au fost găsite obiecte de natură să confirme comiterea faptei de îmbogățire ilicită, potrivit Unimedia.ro.

Procurorii nu specifică însă despre Procurorii nu oferă însă informații clarea și susțin doar că au ridicat ”mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației”.

Procuratura mai argumentează că măsura de reținere se impunea ținând cont de faptul că acesta, profitând de statutul său, ar putea influența alte persoane care urmează a fi audiate în cadrul urmăririi penale.

Deși judecătorul Ion Druță și-a depus demisia din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.