Călătoria șamanului siberian care mergea pe jos în cea mai mare țară din lume pentru a-l exorciza pe Putin se încheie la un spital psihiatric, după ce autoritățile l-au arestat în drumul său spre Moscova, relatează

Alexandr GabisevFoto: Captura YouTube

The Moscow Times.

Alexandr Gabișev, care a pornit la drum în martie și prevedea să ajungă la Moscova în 2021, a fost arestat în noaptea de miercuri spre joi în republica Bouriatia, în Siberia orientală, după ce parcusese aproape 3.000 de kilometri. Bărbatul a fost reținut în timp ce înnopta cu discipolii săi pe un drum în apropiere de lacul Baikal.

Discipolii săi au povestit că bărbați înarmați și mascați l-au răpit. Ulterior poliția a comunicat că a arestat un bărbat pentru o infracțiune care nu a fost specificată și pe care ar fi făcut-o în republica Sahă.

”Autoproclamatul șaman războinic A Gabișev a fost dus la clinica neuropsihiatrică din Iakutsk”, a spus oficiliul regional al Sănătății din republica Sahă.

Oficiul regional al Sănătății a spus că acesta va primi ”îngrijiri medicale calificate”, iar că psihiatrii vor identifica boala de care suferă Gabișev.

Cu toate acestea , spitalul psihiatric a spus că ”nimeni nu a adus niciun șaman aici nici noaptea trecută, nici astăzi”, a relatat site-ul de știri Open Media.

Amnesty Internațional l-a declarat pe Gabișev prizonier politic. ”Acțiunile șamanului poate sunt excentrice, dar răspunsul autoritpților ruse este grotesc. Le este atât de mult teamă de puterile sale șamanice?”, a spus Natalia Zviagina, directorul Amnesty Rusia.

17.30. Șamanul a ajuns la spitalul psihiatric și spune că este bine și face apel la discipolii și fanii săi să se calmeze.