O televiziune din Canada a distribuit un nou video care îl arată pe Justin Trudeau tânăr cu fața vopsită în negru, la o zi după publicarea unei fotografii similare care l-a forțat pe actualul premier al Canadei să își ceară scuze, în plină campanie electorală, că a comis o acțiune ”rasistă”, relatează AFP.

trudeau tanarFoto: Captura video

Miercuri seară, revista Time a publicat o fotografie din 2001 care îl arată pe Trudeau cu fața vopsită în negru în cadrul unei petreceri private.

Partidul liberal al liderului canadian a confirmat autenticitatea videoului difuzat de către canalul Global News.

Putem confirma că este el, la începutul anilor '90”, a spus un purtător de cuvânt al partidului.

Imaginile neclare îl arată pe Trudeau, cu fața vopsită, amuzându-se făcând-o pe clovnul.

Această rafală de imagini cu ”fața neagră”, practici controversate care sunt considerate adesea rasiste, vine cu o lună înainte de alegerile legislative de pe 21 octombrie.

Potrivit mass-mediei, Partidul Liberal a decis joi să suspende campania liderului, însă informația nu a fost confirmată pentru AFP.

”Este ceva ce nu consideram rasist în acea vreme, dar recunosc astăzi că a fost rasist și îmi pare foarte rău”, a spus miercuri seară Justin Trudeau, referindu-se la fotografia din revista Time.

”Toată viața mea am lucrat pentru a crea oportunități pentru oameni, pentru a lupta împotriva rasismului și intoleranței”, a subliniat Trudeau, un multiculturalist care a numit mai mulți miniștri de origine străină în guvernul său.

Citește și:

Scandal în Canada după ce o poză cu premierul Justin Trudeau deghizat în Aladdin a atras acuzații de rasism