Un membru al forțelor armate americane a fost ucis luni în Afganistan, a anunțat misiunea NATO „Resolute Support”, incident ce are loc după ce negocierile de pace între Statele Unite și talibani pentru încheierea acestui conflict ce durează de aproape 18 ani s-au destrămat, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit anunțului, militarul a fost „ucis în misiune”, însă nu au fost furnizate și alte detalii.

Numărul militarilor americani uciși în luptă în Afganistan în acest an urcă astfel la 17.

Statele Unite au în prezent aproximativ 14.000 de militari în Afganistan ca parte a unei misiuni conduse de NATO, cunoscută sub numele de Resolute Support, care antrenează şi asistă forţele de securitate ale guvernului afgan în lupta lor împotriva combatanţilor talibani şi a grupurilor extremiste precum Statul Islamic şi Al Qaida.

Citește și:

Trump anulează negocierile de pace cu talibanii după atacurile de la Kabul în care au murit și doi români. „Urma să ne întâlnim în secret la Camp David duminică”

Talibanii susțin că decizia lui Trump de a anula negocierile va duce la moartea multor americani

VIDEO Lider taliban, despre atacurile din Kabul în care au murit mai mulți străini, inclusiv români: „Dacă ei pot să omoare o mie dintre noi, noi de ce nu putem să ucidem unul sau doi? / O putem ține așa o sută de ani”