Prim-ministrul britanic Boris Johnson nu are nicio intenție de a demisiona din funcție, a declarat, joi, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, Michael Gove, scrie Reuters.

Boris JohnsonFoto: Flickr/ Foreign and Commonwealth Office

”Nu cred că prim-ministrul are vreo intenție de a-și da demisia. A fost ales în cadrul alegerilor de conducere, la care am luat parte. A câștigat alegerile”, a mai spus Gove.

Camera Comunelor va vota din nou luni cu privire la alegerile anticipate, propuse de premierul britanic Boris Johnson, a anunțat joi guvernul, pentru a încerca să rezolva criza politică privind Brexitul.

Asta, după ce miercuri seară parlamentarii au respins o dată propunerea.

Propunerea liderului de la 10 Downing Street nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece, după ce în favoarea propunerii au votat 298 de membri ai Camerei Comunelor, 56 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abținut.

După eșecul propunerii privind convocare de anticipate, Boris Johnson l-a criticat dur pe liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, afirmând despre acesta că "a devenit primul lider al opoziției din istoria democratică a țării noastre care a refuzat invitația la alegeri".