Parlamentarii britanci au respins propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate în luna octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, potrivit Mediafax.

Propunerea liderului de la 10 Downing Street nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece, mai fiind necesare 136 de voturi.

În favoarea propunerii au votat 298 de membri ai Camerei Comunelor, iar 56 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abținut, informează postul BBC News.

După eșecul propunerii privind convocare de anticipate, Boris Johnson l-a criticat dur pe liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, afirmând despre acesta că "a devenit primul lider al opoziției din istoria democratică a țării noastre care a refuzat invitația la alegeri".

„Nu pot decât să speculez cu privire la motivul din spatele ezitării sale", a continuat premierul, adăugând: "Concluzia evidentă este că nu crede că poate câștiga".

Johnson l-a îndemnat apoi pe Jeremy Corbyn să "reflecteze asupra poziției sale".