Miniștrii ALDE care vor rămâne în Guvern după decizia de rupere a coaliției de guvernare „vor suporta consecințele”, respectiv „excluderea din partid”, a avertizat luni Călin Popescu-Tăriceanu.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

„Cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecințele”, respectiv „excluderea din partid”, a spus Tăriceanu, întrebat de ziariști cum comentează informațiile pe surse că Ramona Mănescu, de la ALDE, va rămâne ministru de Externe.

Călin Popescu-Tăriceanu a susținut însă că nu are informații despre „vreun membru al guvernului din partea ALDE care să nu respecte” decizia de rupere a coaliției de guvernare.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu, unul dintre cei 4 patru membri ALDE în Cabinetul Dăncilă, nu va demisiona, în pofida deciziei de ieșire de la guvernare a formațiunii, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Tensiunile de la vârful coaliției de guvernare nu vor afecta Ministerul de Externe, au declarat sursele citate, precizând că Ramona Mănescu a fost prezentă astăzi la Reuniunea Diplomației Române și a avut întâlniri cu omologii din Republica Moldova și Bulgaria. Sursele politice susțin ca Mănescu va rămâne la conducerea Ministerului de Externe, în pofida deciziei pe care ALDE ar urma să o ia, de părăsire a guvernării.