Ministrul de Externe Ramona Mănescu, unul dintre cei 4 patru membri ALDE în Cabinetul Dăncilă, nu va demisiona, în pofida deciziei de ieșire de la guvernare a formațiunii, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tensiunile de la vârful coalitiei de guvernare nu vor afecta Ministerul de Externe, au declarat sursele citate, precizând că Ramona Mănescu a fost prezentă astăzi la Reuniunea Diplomației Române și a avut întâlniri cu omologii din Republica Moldova și Bulgaria. Sursele politice susțin ca Mănescu va ramâne la conducerea Ministerului de Externe, în pofida deciziei pe care ALDE ar urma să o ia, de părăsire a guvernării.

ALDE ar urma să anunțe, în urma ședinței Biroului Politic Național care a început la ora 16.00, că iese de la guvernare, potrivit unor surse politice citate de Mediafax. Aceasta ar însemna că cei patru miniștri ALDE - Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Grațiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) și Viorel Ilie (ministrul pentru Relația cu Parlamentul) - ar trebui să demisioneze.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar urma să demisioneze din funcția de președinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, au declarat surse politice pentru Mediafax.