Președintele american Donald Trump a declarat marți că Administrația de la Washington a făcut progrese semnificative în relația cu Coreea de Nord și a transmis că nu se simte presat să încheie un acord privind denuclearizarea, relatează Mediafax citand Reuters.

Trump pune piciorul in Coreea de Nord si da mana cu Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Donald Trump a declarat că „timpul nu este esențial” în ceea ce privește rezolvarea disputei cu Administrația de la Phenian. Administraţia Kim Jong-Un a sugerat, marţi, că ar putea relua testele nucleare şi balistice din cauza exerciţiilor militare comune organizate de Statele Unite şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a suspendat testele nucleare şi balistice în contextul dialogului liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, cu preşedintele SUA, Donald Trump. În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.