Președintele american Donald Trump a declarat marți că a fost făcut un progres semnificativ în ceea ce privește situația cu Iranul și că nu dorește o schimbare de regim în cadrul Administrației de la Teheran, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Remarcile președintelui american au fost făcute în cadrul unei întâlniri de cabinet la Casa Albă. Donald Trump nu a declarat în ce constă progresul, dar secretarul de Stat Mike Pompeo a anunțat că Administrația de la Teheran este pregătită să negocieze programul balistic.

„Au fost făcute multe progrese. Vom vedea ce se întâmplă. Dar au fost făcute multe progrese”, a declarat Trump.

Președintele american a transmis că Acordul nuclear negociat de predecesorul său, Barack Obama, este prea slab pentru a preveni Iranul să dezvolte armament nuclear.

„Iranul nu poate avea o armă nucleară. Vrem să îi ajutăm. Vom fi buni cu ei, vom lucra cu ei. Îi vom ajuta în orice mod putem, dar nu pot avea arme nucleare. Nu dorim o schimbare de regim”, a transmis Trump.

„Nu pot testa nici rachete balistice”, a menționat președintele american.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.