Președintele american Donald Trump a afirmat luni că „nu va mai discuta” cu ambasadorul Marii Britanii în Statele Unite, după ce în weekend au apărut informații potrivit cărora diplomatul britanic a descris Administrația Trump drept disfuncțională, stângace și ineptă, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

„Nu îl cunosc pe ambasador, dar acesta nu e agreat sau văzut bine în SUA. Nu vom mai discuta cu el”, a scris Trump într-o postare pe Twitter, în care a criticat-o totodată și pe Theresa May, premierul demisionar al Marii Britanii.

„Am fost foarte critic cu modul în care Marea Britanie și premierul Theresa May au gestionat Brexitul. Ce dezastru au creat ea și reprezentanții ei. I-am spus cum ar trebui făcute lucrurile, dar ea a decis să facă altfel”, a spus liderul de la Casă Albă. „Vestea bună pentru minunatul Regat Unit este că în curând vor avea un nou prim-ministru. Deși m-am bucurat pe deplin de vizita de stat efectuată luna trecută, de Regină am fost cel mai impresionat!”, a mai scris el.

Trump a lansat acest atac pe Twitter la adresa ambasadorului britanic Kim Darroch la o zi după ce ziarul Mail on Sunday a relatat despre comentariile critice ale diplomatului, citând o serie de telegrame confidențiale.

Mai exact, ambasadorul Marii Britanii la Washington spune, într-una dintre telegramele diplomatice trimise la Londra, că președintele american Donald Trump este „inept, incompetent și instabil”, iar administrația sa riscă „să se prăbușească în flăcări”.

Theresa May a condamnat luni aceste scurgeri de informaţii „total inacceptabile”, dar a subliniat totodată că are „o încredere deplină” în Kim Darroch, 65 de ani, ajuns în post la Washington în ianuarie 2016, înainte de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale, notează AFP.