Cercetătorii israelieni au demonstrat abilitatea mamiferelor de a se împerechea și de a face doar pui de sex feminin. Un sistem similar, bazat pe principii identice, poate produce doar pui masculi, relatează The Jerusalem Post.Conceptul ar putea fi folosit și la om, spun cercetătorii.

Soarece de laboratorFoto: http://www.scifaux.com

Cercetarea a fost condusă de profesorul Udi Qimron și de doctorii Ido Yosef și Motti Gerlic și realizată de Liat Edry-Botzer, Rea Globus, Inbar Shlomovitz și Ariel Munitz, toți de la Departamentul de microbiologie clinică și Imunologie de la Școala de Medicină Sackler din Tel Aviv.

”Am dovedit conceptul la șoareci, dar conceptul ar putea fi demonstrat și la bovine, porci, capre, găini și alte animale”, a spus Qimron, care a adăugat că în cele din urmă conceptul ar putea fi utilizat și în cazul oamenilor ”dacă un conducător nebun vrea să proiecteze oamenii să aibă doar sex masculin sau doar sex feminin - noi am furnizat dovada conceptului”.

Anul trecut, profesorul He Jiankui, la Universitatea din Shenzhen, în sudul Chinei, a anunțat într-un videoclip difuzat pe YouTube nașterea a două gemene al căror ADN a fost modificat pentru a deveni rezistente în fața virusului SIDA.

Cercetătorii de la universitatea din Tel Aviv, în schimb, spun, potrivit acestora, că au o agendă diferită și le-a venit ideea după ce au văzut că miliarde de pui de sex masculin sunt omorâți anual de către fermieri pentru că nu sunt la fel de valoroși precum cei de sex feminin.