Partidul Democrat din Moldova, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a cerut, sâmbătă, demisia președintelui Igor Dodon, pentru că acesta „trădează țara”, transmite Radio Chișinău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ei solicită ca în toamnă să aibă loc alegeri parlamentare anticipate și alegeri ale președintelui. Anunțul a fost făcut la un briefing de vicepreședintele PDM, Andrian Candu. El a mai declarat că tot ce va avea loc în parlament va fi ilegal și poate fi uzurparea a puterii de stat. Ei anunță că vor organiza proteste.

PDM a purtat până ieri negocieri cu Partidul Socialiștilor, pentru a forma o majoritate parlamentară, a spus Andrian Candu. Democrații ar fi refuzat din cauza condițiilor impuse de socialiști, care ar fi cerut inclusiv federalizarea Republicii Moldova.

„Tot ce se vede că se întâmplă din partea președintelui Dodon și PSRM e o răzbunare împotriva PDM, deoarece PDM nu a acceptat condițiile impuse de ei. Până ieri, s-au purtat discuții și negocieri cu PSRM. Ieri Igor Dodon a fost în sediul PDM și a discutat cu liderul PD, Vlad Plahotniuc(…)”, a menționat Andrian Candu.

Deputații blocului politic ACUM și cei ai PSRM sunt. sâmbătă, în ședință parlamentară, pentru a forma o majoritate și pentru a învesti un Guvern. Asta chiar dacă ieri Curtea Constituțională a decis că termenul de învestire a unui nou executiv este de 90 de zile, care au expirat ieri. Cu toate acestea, atât PSRM cât și ACUM califică decizia CCM ca uzurpare a puterii în stat și insistă că termenul expiră de fapt mâine