Autoritatea electorală din Turcia a dispus organizarea de noi alegeri municipale în Istanbul, după ce Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a contestat rezultatele, relatează AFP.

Turcia lui ErdoganFoto: Agerpres/AP

”Alegerile din Istanbul vor fi reorganizate”, a anunțat pe Twitter reprezentantul AKP, Recep Ozel.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a anuțat deja că va cere organizarea de noi alegeri municipale la Istanbul, unde rezultatele provizorii ale scrutinului din 31 martie îl arată perdant, denunțând ”nereguli”.

Alegerile municipale desfășurate pe 31 martie în Turcia s-au soldat cu o spectaculoasă înfrângere electorală pentru președintele Recep Tayyip Erdogan, al cărui partid, AKP (islamo-conservator), a pierdut Ankara și Istanbul.

Însă, refuzând să recunoască înfrângerea la Istanbul, AKP și-a intensificat eforturile pentru a obține invalidarea scrutinului, depunând recursuri și sesizând justiția, care a deschis mai multe anchete în această săptămână și a interogat peste 100 de responsabili ai birourilor de vot și asistenți.

CITEȘTE ȘI: Alegerile din Istanbul, câștigate de opoziție: Responsabili electorali, acuzaţi de „legături teroriste”