​Papa Francisc a schimbat scenariul în momentul în care a ieşit din catedrala Sf. Aleksander Nevski: în loc de a trece direct la rugăciunea Regina Coeli, s-a salutat cu oamenii din piaţă, scrie ziarul bulgar DNES, citat de Rador.

Papa Francisc in BulgariaFoto: Captura YouTube

El a salutat o parte din oficialităţi, după care a mers direct la câteva persoane care erau în scaune rulante. S-a oprit şi a adresat fiecăruia câte un cuvânt După aceea, Papa s-a oprit la un grup de copii şi le-a făcut câte un mic dar. Câţiva dintre aceştia chiar au reuşit să îşi facă câte un selfie cu Suveranul Pontif.

În timpul discursului ţinut în faţa mulţimii în piaţa Aleksander Nevski, Papa Francisc a rostit în limba bulgară "Hristos a înviat (“Hristos Voskrese!), iar oamenii au răspuns: "Adevărat a înviat!"

După care a povestit că s-a îmbrăţişat cu patriarhul bulgar Neofit, ceea ce a determinat un ropot furtunos de aplauze în mulţime.

"Bulgaria este o răscruce, un punct de întâlnire şi de dialog între mai multe religii şi confesiuni", a declarat Papa Francisc, care a transmis apoi un mesaj în legătură cu problemele lumii contemporane. El le-a cerut credincioşilor să se roage pentru pacea lumii.

După mesajul Sf. Părinte, în piaţa a început rugăciunea Regina Coeli, care săptămânal este transmisă în direct şi urmărită de peste 100 de milioane de credincioşi din întreaga lume. De data aceasta, rugăciunea a fost transmisă din capitala Bulgariei.