Viceprimarul din Braunau am Inn, orașului austriac în care s-a născut Adolf Hitler, a demisionat, marți, atât din funcție cât și din partidul de extremă-dreapta FPÖ, după ce a atras critici vehemente cu o poezie în care a comparat imigranții cu șobolanii, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Christian Schilcher a plecat din Partidul Libertății (FPÖ), pentru a nu afecta imaginea formațiunii care face parte din coaliția de guvernare alături de conservatorii cancelarului Sebastian Kurz, a informat într-o conferință de presă la Viena liderul FPÖ, Heinz-Christian Strache.

Poezia lui Schilcher, apărută într-un ziar al partidului, a fost scrisă sub pseudonimul său -„șobolanul orașului” - și spusă din perspectiva unei rozătoare.

„Așa cum trăim noi aici, așa trebuie (să trăiască) și alți șobolani, care ca oaspeți sau migranți... să împartă cu noi modul de a trăi! Ori, (dacă nu, ei trebuie) să plece imediat”, se spune în poezie.

Un alt vers spune că, dacă amesteci două culturi diferite, e ca și cum le-ai distruge.

„Asemenea comportament este incompatibil cu principiile Partidului Libertății”, a spus Heinz-Christian Strache, care este vice-cancelar în coaliția de guvernământ din Austria.

Demisia lui Schilcher era „singura consecință logică” după publicarea acelei „poezii oribile și rasiste”, a declarat la rândul său, pentru agenția APA, cancelarul austriac Sebastian Kurz.