Un poem despre imigrație intitulat "Șobolanul de oraș" ("The City Rat") a atras critici dure în Austria, din cauza faptului că în versurile acestuia oamenii sunt comparați cu neplăcutele rozătoare, potrivit BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Christian Schilcher, membru al coaliției de guvernare de extremă dreaptă, Partidul Libertății (FPÖ), a scris un poem prin care transmite imigranților că dacă nu se integrează trebuie să "o ia la fugă".

Cancelarul austriac Sebastian Kurz i-a cerut colegului său de coaliție să se distanțeze de acest poem "îngrozitor".

Poezia a fost publicată în ziarul FPÖ din Braunau am Inn, locul nașterii lui Adolf Hitler. Kurz a transmis angenției de presă că poemul este "dezgustător, inuman și profund rasist" și că nu își găsește locul în Austria.

"Cum noi trăim aici, așa trebuie să trăiască și alți șobolani", afirmă poemul, susținând că să amesteci culturi diferite înseamnă "să le distrugi".

Schilcher a declarat că nu a intenționat să insulte pe nimeni cu acest text, și și-a cerut scuze pentru comparația făcută.

Pamela Rendi-Wagner, liderul Partidului Social-Democrat de centru-stânga (SPÖ), susține că astfel de comparații erau des întâlnite în propaganda nazistă.

FPÖ se află într-o coaliție cu Partidul Popular Austriac (ÖVP) din anul 2017 și este printre puținele partide de extremă dreaptă din UE care au câștigat puterea.