Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, este de părere că partidul lui Viktor Orban, Fidesz, ar trebui să părăsească familia europeană de centru-dreapta, PPE, potrivit Politico.eu. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe desfășurate la Stuttgart, Germania, fiind un răspuns la campania de denigrare lansată de guvernul de la Budapesta.

Jean-Claude JunckerFoto: en.kremlin.ru

Conservatorii din Ungaria nu reprezintă în niciun fel valorile creștin-democrate, spune Juncker. Acesta mai consideră că Fidesz nu își are locul in PPE. Odată cu declanșarea Articolului 7 împotriva Budapestei, s-au făcut diferite apeluri în legatură cu excluderea partidului lui Viktor Orban din familia europeană.

Juncker a fost ținta unei campanii lansate de premierul maghiar, Viktor Orban, prin care este acuzat că pune în pericol securitatea națională a Ungariei. Politicile referitoare la migrație sunt în centrul retoricii, alături de chipurile lui George Soros si Jean-Claude Juncker. „Împotriva minciunilor nu se pot face prea multe”, declară Juncker despre campanie.

Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie, finanțată din bani publici, a cărui țintă este, în premieră, chiar președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, alături de omul de afaceri și filantropul George Soros, acuzând Bruxelles-ul că impune politici privind imigranții. Este pentru prima oară când ținta este chiar președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, care este membru al popularilor europeni din care face parte și Viktor Orban și partidul său, Fidesz.