Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie, finanțată din bani publici, a cărui țintă este, în premieră, chiar președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, alături de omul de afaceri și filantropul George Soros, acuzând Bruxelles-ul că impune politici privind imigranții, punând astfel în pericol securitatea Ungariei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ai dreptul să știi ce îți pregătește Bruxelles-ul”, spune un poster care îi înfățișează pe Juncker și pe Soros și care a fost distribuit pe pagina oficială de Facebook a guvernului, transmite politico.eu.

În postarea respectivă se mai arată că oficialii europeni impun cote privind relocarea imigranților.

"Vor să slăbească statele membre chiar la froniterele lor”, se mai arată în afișul respectiv. Undeva, cu litere mici, este inscripționat și mesajul în care se spune că reclama face parte dintr-o campanie de ”informare” a guvernului cu privire la politicile Comisiei Europene în domeniul imigrației.

Afișul este ultimul dintr-o serie de astfel de reclame finanțate din bani publici, cu mesaje anti-europene și anti-Soros, dar este pentru prima oară când ținta este chiar președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, care este membru al popularilor europeni din care face parte și Viktor Orban și partidul său, Fidesz.