Democrata Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără membră a Camerei Reprezentanților, a prezentat joi proiectul „Green New Deal”, care propune ca traficul aerian să fie redus masiv, promovarea mașinilor electrice dar și garantarea unei securități economice pentru toți cetățenii în mai puțin de 10 ani, scrie publicația conservatoare foxnews.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată despre îngrijorările conservatorilor în legătură cu neconstituționalitatea programului, cât și despre impactul pe care l-ar putea avea asupra economiei americane, fosta barmaniță de 29 de ani a raspuns; „Un motiv pentru care conservatorii sunt sceptici în legătură cu eforturile de combatere a schimbărilor climatice este necesitatea unei intervenții masive din partea statului, lucru pe care îl detestă.”. Ocasio-Cortez mai declară că lumea s-ar sfârși în 12 ani în lipsa unor măsuri drastice împotriva schimbărilor climatice.

Proiectul mai promite că toate locuințele din SUA vor fi modernizate din punct de vedere al eficienței energetice, un sistem de sănătate accesibil tuturor, cât și un sistem de căi ferate de mare viteză, ce ar reprezenta o alternativă a călătoriei cu avionul.

În urma planului, ea spune că SUA ar avea un procent de 100% energie regenerabilă până în 2030.

Reprezentanta consideră că proiectul său va fi finanțat așa cum a fost și primul ,,New Deal”, cât si toate războaiele purtate de țara sa, mai exact prin Rezerva Federală. Partidul Republican nu a ezitat să numească inițiativa drept o „listă de dorințe socialiste” care „ar distruge un milion de locuri de muncă și ar afecta comerțul international”.

În luna ianuarie, Alexandria Ocasio-Cortez declara că sistemul economic al Americii este imoral pentru că permite existența miliardarilor