Președintele venezuelean Nicolas Maduro i-a trimis o scrisoare Papei Francisc în care cere să îl ajute în ”facilitarea dialogului” pe fondul crizei politice și a presiunii vestice pentru ca el să se retragă, a spus la Abu Dhabi secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu pentru Sky TG24, din care au fost publicate fragmente luni, Maduro a spus că a trimis scrisoarea pentru a cere ”ajutor în procesul facilitării și consolidării dialogului”.

”Papa știe că sunt un practicant al credinței. Mă rog, un creștin al rugăciunii și al acțiunii. Și în acest spirit i-am cerut ajutorul... într-un proces de a facilita și de a întări dialogul, ca o direcție(...). Sperăm să primim un răspuns pozitiv”, a spus Maduro, care a subliniat că este ”un creștin profund”.

Citește și Spania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Austria, Danemarca, Germania și Olanda îl recunosc pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei. Decizia vine după ce ultimatumul dat lui Nicolas Maduro de a organiza alegeri anticipate a expirat.