Consilierul pe securitate al Casei Albe, John Bolton, a avertizat că orice violență sau intimindare la adresa diplomaților americani în Venezuela sau a liderului opoziției, Juan Guaido, autoproclamat președinte al țării, va atrage după sine un ”răspuns semnificativ” din partea Statelor Unite, relatează Reuters.

John BoltonFoto: Wikipedia

”Orice violență sau intimidare împotriva personalului diplomatic american, asupra liderului democrativ al Venezuelei, Juan Guaido, sau a Adunării Naționale ar reprezenta un grav atac la statul de drept și va fi urmată de un răspuns semnificativ”, a scris Bolton pe Twitter, notând de asemenea că este cunoscut sprijinul Cubei pentru forțele de securitate și paramilitare ale liderului venezuelean Nicolas Maduro.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a respins duminică ultimatumul lansat de mai multe țări europene care i-au dat opt zile pentru convocarea alegerilor, descriind țările europene drept nerușinate. Asta, după ce Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania au anunţat sâmbătă după-amiază că ar putea să îl recunoască pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei în cazul în care Administraţia Nicolas Maduro nu va convoca în următoarele opt zile alegeri prezidenţiale anticipate.

Maduro, într-un interviu acordat duminică pentru postul CNN Turk, a declarat că este deschis dialogului și că întâlnirea cu președintele american Donald Trump este improbabilă, dar nu imposibilă. Postul de televiziune a dublat interviul din limba spaniolă în turcă.