Aproximativ 300 de persoane sunt date dispărute, după ce un baraj minier s-a rupt vineri Brumadinho, un oraș din statul Minas Gerais (sud-est), din Brazilia. În acest moment nu sunt confirmate decese, dar posibilitatea există întrucât în momentul incidentului mai mulți angajați se aflau în zonă, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 6.51: Numărul persoanelor dispărute a crescut la 300 iar numărul morților se ridica la 9, conform unui purtător de cuvânt al pompierilor citat de AFP.

UPDATE 21.13: Supraviețuitorii alunecării de teren sunt scoși din noroi și duși la spital. Nu există date oficiale privind existența și numărul morților.

”Potrivit mărturiilor primite, sunt mai mulți morți”, a spus un reprezentant al pompierilor, adăugând că o alunecare de pământ a acoperit întreaga zonă a barajului.

În 2015, ruperea unui baraj minier a provocat moartea a 19 persoane în Mariana, o altă localitate din Minas Gerais, o tragedie considerată cel mai mare dezastru ecologic din istoria Braziliei.

Barajul care s-a rupt vineri aparține gigantului minier Vale, care a confirmat incidentul într-un comunicat și a afirmat că ”pioritatea totală este protejarea vieților angajaților și locuitorilor”.