Rusia acuză Kievul că pregătește o provocare în Donbass pentru a justifica o operațiune ofensivă, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenția de stat TASS.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Potrivit informațiilor disponibile, în zilele următoare Kievul plănuiește înscenarea unei provocări pe linia de contact pentru a profita de legea marțială declarată în special în regiunile Donețk și Lugansk și pentru a lansa o ofensivă rapidă spre Mariupol, pentru a controla zone de coastă ale Mării Azov controlate în prezent de Donețk și pentru a ajunge la granița rusă", a susținut Zaharova.

Potrivit acesteia, în zonă au fost amplasate recent trupe. "Mai multe trupe au fost trimise acolo în ultimele luni, ceea ce a raportat în mai multe rânduri misiunea OSCE", a adăugat oficialul rus. "În intervalul 1-7 decembrie, OSCE a monitorizat 190 de piese de armament interzise de Acordurile de la Minsk și staționate în afara zonelor desemnate de amplasare", potrivit acesteia.

Reamintim că Rusia a folosit tot pretextul unei provocări din partea Ucrainei pentru a confisca trei nave ucrainene în zona strâmtorii Kerci, la sfârșitul lunii noiembrie.

Citește și: