Un amator de jocuri video care pare să lovească o femeie în imagini transmise live și devenite virale pe rețelele sociale a fost pus sub acuzare pentru agresiune de către poliția australiană, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În momentul prezumtivului incident, tânărul de 26 de ani se afla duminică seara pe Twitch, o platformă specializată în retransmisia în direct a jocurilor video, unde juca Fortnite.

Pe imaginile distribuite pe Twitter, bărbatul neidentificat strigă la o femeie care nu se vede în cadru: "Ți-am spus că ies imediat" și apoi se îndepărtează de calculator.

Imediat, se aude o voce de femei strigând "gata cu calculatorul, m-am săturat de tâmpeniile astea", urmată de zgomotul unei palme și de plânsetele femeii.

"M-ai lovit peste față, nu-mi atinge fața, auziți, auziți toți de acolo?", se aude vocea femeii.

Disputa continuă, se aud strigăte și plânsete în timp ce bărbatul se îndepărtează și revine de mai multe ori de calculator, strigând: "Lasă-mă în pace!"

Într-o a doua înregistrare, se aud din nou strigăte dar și plânsete de copii.

Cele două înregistrări au fost distribuite de mii de ori pe Twitter.

Un internaut care urmărea imaginile a alertat poliția, care l-a reținut pe bărbatul din Oran Park, în periferia sud-vestică din Sydney.

Acesta a fost ulterior eliberat pe cauțiune și urmează să fie prezentat joi în fața magistraților. Bărbatul i s-a stabilit interdicția oricărui comportament amenințător sau intimidant precum și orice hărțuire.

Două fete, de trei ani și 20 de luni, se aflau în locuință în momentul arestării.

Tânăra de 21 de ani "nu a fost grav rănită" dar este "în stare de șoc", a precizat poliția, într-un comunicat. Potrivit presei locale, este vorba de prietena sa.

În România, în cursul zilei de duminică, o înregistrare în care un bărbat care şi-a bătut violent partenera de afaceri în spălătoria pe care o deţin împreună a fost distribuită pe pagina sa de Facebook, cu titlul ”Ăsta sunt eu”.

Potrivit Digi24, agresiunea ar fi avut loc în luna noiembrie, însă bărbatul nu a fost reținut nici până acum, dar în acest caz au fost deschise două dosare penale.