Președintele SUA, Donald Trump, a refuzat să asculte înregistrarea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi deoarece conținutul este ”violent”, adăugând că a fost ”pus la curent”, astfel încât ”nu are niciun motiv” să asculte. ”Este o înregistrare a suferinței”, a spus Trump, scrie The Guardian.

Donald TrumpFoto: YouTube

”Nu vreau să ascult înregistrarea, nu am niciun motiv să ascult înregistrarea” a spus Donald Trump într-un interviu pentru Fox News, difuzat duminică.

Potrivit lui Trump uciderea lui Khashoggia fost ”foarte violentă, foarte crudă și teribilă”.

Întrebat de ce nu vrea să asculte înregistrarea, Trump a adăugat că ”este o înregistrare a suferinței. Este o înregistrare teribilă. Am fost pus la curent”.

Declarațiile acestuia au venit după ce CIA a concluzionat că uciderea lui Khashoggi a fost executată la ordinul prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Sâmbătă, Trump a spus că învinuirea lui Mohammed bin Salman pentru uciderea jurnalistului saudit este ”foarte prematură”.

Evaluarea CIA îl asociază pe prinţul Mohamed cu această operațiune și complică astfel eforturile administrației Trump de a păstra legăturile SUA cu unul dintre cei mai apropiați aliați americani din regiunea Golfului.

O echipă de 15 agenți saudiți a zburat la Istanbul cu avioane guvernamentale în luna octombrie și l-a ucis pe Khashoggi în consulatul saudit, unde mersese să ia documentele necesare pentru căsătoria planificată cu o femeie de origine turcă.

În concluziile sale, CIA a examinat mai multe surse de informații, inclusiv un apel telefonic pe care fratele prinţului, Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în Statele Unite, l-a avut cu Khashoggi, potrivit oamenilor familiarizați cu această chestiune care au declarat pentru CIA sub protecţia anonimatului.