Bloombergscrie că deputul Florin Iordache, un aliat apropiat al lui Liviu Dragnea, a arătat Uniunii Europene degetul mijlociu, după ce raportul Comisiei Europene a criticat campania de înlăturare a procurorilor care au rezultate în lupta anticorupție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bloomberg relatează cum Iordache a criticat aspru, în plenul Camerei Deputaților, Comisia Europeană, sfârșind prin a-și ridica ambele degete mijlocii în timp ce pleca furtunos de pe podium.

Potrivit agenției, a fost cel mai sfidător discurs al unui oficial al coliției de guvernare din România de până acum, în contextul în care coaliția a atras critici dinspre UE și SUA pentru eforturile de a diminua lupta împotriva corupției în una dintre cele mai corupte țări din blocul european. Bloomberg subliniază că același tip de retorică rebelă, care provoacă standardele statului de drept ale blocului european, se regăsesc și alte două țări ex-comuniste, respectiv în Ungaria și Polonia.

Reamintim că președinte al comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a afirmat pe un ton ridicat de la microfonul din plenul Camerei Deputaților că cei de la PSD vor "merge mai departe" cu modificările din justiție, indiferent ce spune Comisia Europeană.

"De ce vreți în continuare ca DNA-ul, în loc să respecte legea să pună presiune pe judecători? Ce vreți mai mult când jumătate din procurorii și judecătorii din România au avut dosare instrumentate de DNA. Noi vrem normalitate, o direcție specializată care să arate monstruozitatea sistemului", a spus el privind secția specială pentru investigarea magistraților.

"Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!" a mai spus Florin Iordache.

După ce a coborât de la tribună, Florin Iordache a făcut semne obscene către Opoziție.

Citește și: Raportul tehnic MCV 2018: DNA, țintă predilectă pentru presiuni de natură să aducă atingere independenței sale

Raportul MCV 2018: Comisia Europeană critică în mai multe rânduri concentrarea puterii în mâinile ministrului Justiției: Noua legislație oferă posibilitatea ca întreaga ierarhie DNA să fie înlocuită cu procurori selectați de ministru