Militantele Femen care au dejucat dispozitivul de securitate în timpul ceremoniilor de comemorare a datei de 11 noiembrie care au avut loc duminică la Paris la trecerea preşedintelui american Donald Trump nu reprezintă "o armă de distrugere în masă", a spus luni, la Madrid, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Preşedintele SUA, dacă s-a întors în maşina sa, a putut să vadă o femeie în sânii goi (...) Nu este o armă de distrugere în masă, poate doar pentru Adam şi Eva", a declarat Castaner în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său spaniol Fernando Grande-Marlaska.

Întrebat despre faptul că una dintre aceste femei, care avea asupra sa badge-ul unei fotografe, a reuşit să se amestece printre fotografii acreditaţi, ministrul francez a subliniat că "procedura judiciară va trebuie să aducă toate răspunsurile la întrebarea dvs. legitimă".

"Dacă apare o disfuncţionalitate, în acel moment o corectăm", a adăugat el.

"92 de şefi de stat şi de guvern au fost ieri la Paris, au fost organizate manifestaţii diverse şi variate, unele se doreau a fi ameninţătoare, nu a existat niciun incident pentru securitatea oaspeţilor noştri străini", a ţinut el să reamintească.

Trei militante Femen au dejucat securitatea ceremoniilor de comemorare şi s-au infiltrat pe Champs-Élysées la trecerea limuzinei lui Donald Trump în convoiul şefilor de stat, în ciuda masivului dispozitiv de securitate desfăşurat de forţele de ordine.

Două militante au fost imediat interceptate de forţele de ordine. În acelaşi moment, o a treia activistă Femen, poziţionată puţin mai sus pe bulevard, a reuşit să fugă până în mijlocul şoselei, ajungând foarte aproape de convoiul oficial.