Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, generalul Viktor Zolotov, fosta gardă de corp a preşedintelui Vladimir Putin, care l-a provocat la un 'duel' pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în timp ce acesta se afla în închisoare, a respins vineri condiţiile propuse de opozant de a se 'duela verbal' într-o dezbatere publică, relatează dpa şi newsru.com, citate deAgerpres.

Viktor ZolotovFoto: youtube.com

Navalnîi, care între timp a ieşit din închisoare, a declarat joi seara că în calitate de persoană căreia i s-a aruncat mănuşa, a acceptat provocarea şi a ales 'arma' şi locul pentru duel: 'o dezbatere la televiziune naţională'.

'Dezbateri? Îl invitasem pentru altceva', a reacţionat Zolotov într-o declaraţie pentru agenţia de presă TASS. 'De aceea, nu ne vom întâlni', a adăugat el.

'Sunt acuzat că l-am invitat să-l bat după ce m-a acuzat de corupţie. După decizia instanţei vom vedea dacă el are sau nu dreptate. După aceea, vom reveni la această problemă', a spus Zolotov, refuzând în esenţă să se dueleze într-o dezbatere televizată cu adversarul nr.1 al Kremlinului, sugerând de fapt că l-a acţionat în justiţie, potrivit newsru.com.

Luna trecută,Zolotov l-a provocat la duel pe Navalny, pe care l-a acuzat de corupție, într-un videoclip postat pe Internet.

"Dvs, dl Navalny, nu ați dat niciodată socoteală (...) Nimeni nu v-a dat un șut în fund. O să îl simțiți în stomac", spunea atunci Zolotov. "După mine, aveți reflexe ofensatoare și calomnioase. În lumea militară, nu se iartă așa de ușor", continuă el, înainte de a reaminti că, timp de secole, persoanele jignite provoacă la duel și că "nimeni nu ne împiedică să revenim măcar parțial la aceste bune tradiții".

"Vă provoc la duel: în ring, pe tatami, unde vă convine. Și vă promit că vă distrug în câteva minute", a adăugat generalul Zolotov, care îl acuză pe Alexei Navalnîi că este un agent american "putred".