Președintele american Donald Trump a atacat-o dur marți, într-un tweet, pe vedeta porno Stormy Daniels, pe care a numit-o "față de cal", scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un tribunal federal din Los Angeles a respins luni plângerea pentru defăimare depusă de femeie împotriva lui Trump. Ea susține că a avut o relație cu magnatul imobiliarelor în 2006, când acesta era căsătorit cu Melania Trump.

"Acum, pot să o atac pe Față de cal (Horseface) și avocatul său de mâna a treia în marele stat Texas. Va confirma scrisoarea pe care a semnat-o!", a scris președintele american.

Stormy Daniels a replicat imediat pe aceeași rețea socială.

"Doamnelor și domnilor, vă prezint președintele vostru", a scris ea, vorbind despre un bărbat care și-a demonstrat încă o dată "incompetența, ura față de femei și absența sângelui rece".

Un judecător federal a respins procesul de defăimare intentat de actriţa de filme pentru adulți Stormy Daniels împotriva președintelui american Donald Trump, potrivit televiziunii CNN, preluate de Mediafax. Daniels l-a dat în judecată Trump după ce acesta a scris într-un mesaj postat pe Twitter că povestea ei despre un bărbat care o amenința să nu-și prezinte povestea despre presupusa aventura de dinainte de alegerile din 2016.

Daniels a susținut că mesajul postat de Trump pe 18 aprilie "atacă veridicitatea afirmaţiilor sale" despre incident și că declarația lui Trump a fost "falsă și defăimătoare și că mesajul a fost defăimător ... pentru că a acuzat-o de comiterea unei crime grave" a scris în avizul său judecătorul federal James Otero. Trump îi ceruse lui Otero să respingă procesul.

"Curtea este de acord cu argumentul domnului Trump, deoarece tweetul în cauză constituie o "hiperbolă retorică", în mod obișnuit asociată cu politica și discursul public din Statele Unite.

Primul amendament protejează acest tip de afirmație retorică", a scris Otero.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, spune că ea și Trump au avut o aventură în 2006, după ce acesta s-a căsătorit cu prima doamnă Melania Trump și după nașterea fiului lor, Barron.

Trump a negat că ar fi avut o aventură cu Daniels. Actriţa l-a dat în judecată, de asemenea, pe Trump și pe fostul său avocat personal, Michael Cohen, pentru primirea sumei de 130.000 de dolari, pentru a păstra tăcerea despre presupusa aventură în săptămânile de dinaintea alegerilor din 2016.

Hotărârea de luni nu joacă nici un rol în acest caz, care îşi continuă drumul prin sistemul judecătoresc.