Justiția americană a anunțat joi inculparea a șapte agenți ai serviciilor secrete rusești pentru o campanie de atacuri cibernetice împotriva unui organism sportiv, împotriva unei agenții internaționale și a unei societăți americane specializate pe energie nucleară, relatează AFP.

Atac ciberneticFoto: Flickr

Acuzațiile includ patru agenți ruși care au fost expulzați joi de Olanda și care sunt acuzați de tentativă de atac cibernetic asupra sediului Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) de la Haga, a declarat un oficial al Ministerului Justiției.

Cei șapte agenți sunt judecați de către Statele Unite pentru că au accesat Agenția Mondială Antidoping și grupul american Westinghouse, care furnizează combustibil nuclear Ucrainei pentru termocentrale.

Potrivit Departamentului pentru Afaceri Externe al Canadei, Agenția Mondială Antidoping și Centrul pentru Etică în Sport au fost vizate de atacuri cibernetice în 2016, iar guvernul Canadei crede că GRU este ”cel mai probabil responsabilă pentru aceste acțiuni”.

Și Marea Britanie a acuzat joi Serviciul rus de Informații Militare că a condus o serie de atacuri cibernetice care au avut ca scop subminarea democrațiilor occidentale, prin semănarea confuziei în toate domeniile, de la sport la transport și alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

Citește și:

NATO și UE acuză un comportament „iresponsabil și agresiv” al Rusiei, prin atacuri cibernetice masive, imixtiune în alegeri și campanii agresive de dezinformare

SUA pun la dispoziția NATO capacitățile lor de apărare cibernetică (James Mattis)