Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat, luni după-amiază, reconfigurarea Tratatului nord-american de liber-schimb (NAFTA), semnat cu Mexicul şi Canada, afirmând că presiunile comerciale au dat rezultat şi că vor fi susţinute sute de mii de locuri de muncă în Statele Unite.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceste măsuri vor susţine sute de mii de locuri de muncă americane. Acest lucru înseamnă mult mai multe locuri de muncă americane şi este vorba de locuri de muncă de calitate", a afirmat Donald Trump, potrivit agenţiei Reuters, citează Mediafax.

Reprezentanţii Statelor Unite, Canadei şi Mexicului au convenit reconfigurarea Tratatului nord-american de liber-schimb (NAFTA). "Este vorba de cel mai modern, cel mai actual şi cel mai echilibrat acord comercial" din istoria Statelor Unite, a adăugat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a apreciat că fermierii americani vor avea mai multe oportunităţi pentru a exporta grâu, carne de pui, ouă şi lapte, iar America de Nord va fi transformată într-un "motor de producţie".

Donald Trump a punctat că Acordul NAFTA nu ar fi putut fi reconfigurat cu succes dacă nu ar fi existat presiunea taxelor vamale.