Cele mai mari exerciții militatare care vor avea loc în Rusia din 1981 ,”Vostok-2018”, în perioada 11-15 septembrie, vor implica peste 200 de mii de militari, aproximativ 400 de avioane și elicoptere, până la 7.000 de vehicule de luptă, inclusiv 1.100 de tancuri, 1.200 de dispozitive, lansatoare multiple de rachete și mortiere, și peste 50 de nave militare, informează Ambasada Rusiei în România. Aceasta subliniază că manevrele se desfășoară exclusiv pe teritoriul național al Rusiei și ”nu reprezintă nicio amenințare la adresa păcii și a securității internaționale”.

Tancuri rusesti la exercitiul militar ZapadFoto: kremlin.ru

Manevrele trupelor (forțelor) „Vostok 2018“ vor avea loc în perioada 11-15 septembrie 2018, sub conducerea Ministrului Apărării al Federației Ruse, iar tema manevrelor este „Utilizarea grupărilor de trupe (forțe) militare pentru asigurarea securităţii militare a Federației Ruse în Teatrul de Est de acțiuni militare“.

Potrivit Ambasadei Rusiei, manevrele vor fi efectuate în două etape.

În prima etapă, comandamentele operaționale ale districtelor de Est, Central, și a Flotei de Nord practică temele de finalizare a desfășurării trupelor (forțelor) militare în Teatrul de Est de acțiuni militare.

În a doua etapă, autoritățile militare practică temele conducerii grupărilor de trupe (forțe) militare interspecifice în cursul escaladării conflictelor în întregul teatrul de acțiuni militare.

Pentru a practica acțiuni comune ale unităților și subunităților militare în manevrele este atras contingentul militar al Armatei Populare de Eliberare a Chinei.

Din partea chineză pe teritoriul Federației Ruse vor participa până la 3500 de persoane, până la 800 de unităţi de tehnică militară, 6 avioane și 24 elicoptere.

Ministrul rus al apărării, General al Armatei Serghei Shoigu, a declarat că astfel de evenimente de formare de luptă pe scară largă nu au avut loc în Rusia, din 1981.

Potrivit Ministrului Apărării, „Vostok-2018“ începe în mod tradițional, cu o serie largă de activități pregătitoare - aproximativ 15 exerciții speciale pentru asigurarea trupelor militare.

„De regulă, aceasta se combină cu inspecția neanunțată, declarată de către Președintele Federației Ruse, Comandantul Suprem al Forțelor Armate, ce a devenit o bună practică în viața și munca noastră“, a subliniat șeful Ministerului Apărării.

Citește și: