Un bărbat suspectat că a lovit în o tănără în plină stradă, în Paris, după ce aceasta a replicat la obscenitățile sale - o înregistrare video intens distribuită pe rețelele sociale - a fost arestat luni seara, după ce s-a externat dintr-un spital de psihiatrie, scrie AFP.

Femeie lovita de agresorul sauFoto: Captura YouTube

Bărbatul "corespunde semnalmentelor suspectului căutat", a precizat o sursă din poliție. Victima urmează să fie chemată pentru identificare, a adăugat această sursă.

Suspectul a fost arestat preventiv în cadrul anchetei deschise la finalul lui iulie pentru "hărțuire sexuală" și "violențe cu arme".

Totul a plecat de la o postare pe Facebook: Marie Laguerre, 22 de ani, a povestit pe platforma socială cum un bărbat a agresat-o verbal prin "zgomote/comentarii/fluierături/vorbe murdare, de manieră umilitoare și provocatoare" când se întorcea acasă, în nord-estul Parisului.

"Am scăpat un 'gura' (ta gueule, în franceza) în timp ce îmi continuam drumul deoarece nu tolerez un astfel de comportamente. Nu puteam să tac și nu trebuie să mai păstrăm tăcerea", a povestit tânăra.

Dar replica "nu i-a plăcut acestui bărbat", continuă tânăra, afirmând că acesta a urmărit-o și mai întâi a vărsat o scrumieră pe ea înainte de a o "lovi în față în plină stradă, în plină zi, în fața a zeci de martori".

Textul este însoțit de scena surprinsă de camerele de supraveghere.

Acest denunț și imaginile au fost distribuite masiv pe rețelele sociale. Marie Laguerre a dat mai multe interviuri în presa franceză și internațională.

Cu susținerea militantelor feministe precum asociația Les Effrontées, tânăra a lansat o nouă platformă online - "Nous Toutes Harcèlement" - unde femeile agresate pe stradă sunt invitate să depună mărturie.

Parlamentarii francezi au votat la începutul lui august o lege împotriva violențelor sexiste și sexuale, pasibile acum de amenzi mari.