O tânără din Franța a publicat pe rețelele sociale o înregistrare video cu momentul în care este lovită violent, după ce a replicat la remarcile obscene ale unui bărbat, scrie AFP.

Femeie lovita de agresorul sauFoto: Captura YouTube

Totul a plecat de la o postare pe Facebook: Marie Laguerre, 22 de ani, a povestit miercuri pe platforma socială cum un bărbat a agresat-o verbal marți seara prin "zgomote/comentarii/fluierături/vorbe murdare, de manieră umilitoare și provocatoare" când se întorcea acasă, în nord-estul Parisului.

"Am scăpat un 'gura' (ta gueule, în franceza) în timp ce îmi continuam drumul deoarece nu tolerez un astfel de comportamente. Nu puteam să tac și nu trebuie să mai păstrăm tăcerea", a povestit tânăra.

Dar replica "nu i-a plăcut acestui bărbat", continuă tânăra, afirmând că acesta a urmărit-o și mai întâi a vărsat o scrumieră pe ea înainte de a o "lovi în față în plină stradă, în plină zi, în fața a zeci de martori".

Textul este însoțit de scena surprinsă de camerele de supraveghere.

Tânăra a depus plângere la poliție.

Sâmbătă, Marie Laguerre a făcut apel la Twitter pentru a difuza înregistrarea video: "Pentru că am răspuns în fața hărțuirii, un bărbat m-a lovit în plină stradă, în plină zi, în fața a zeci de martori. Inadmisibil. Stop hărțuirii pe stradă. #noustoutes #metoo #balancetonporc #harcelementderue @MarleneSchiappa" (n.r. - secretarul francez de stat pentru egalitatea femei bărbați).

Un proiect de lege împotriva violențelor sexiste și sexuale, votat în mai de Adunarea Generală, prevede amenzi de minim 90 de euro pentru hărțuirea femeilor.