Noi imagini video au apărut cu exlozia puternică a unui camion-cisternă pe o autostradă de lângă orașul italian Bologna, incident în urma căruia a murit o persoană, alte cel puțin 145 de persoane au fost rănite, o bucată din autostradă s-a prăbușit, iar mai multe clădiri din zonă au fost afectate. Explozia puternică s-a petrecut la puțin timp după ce o cisternă s-a ciocnit de un camion și a produs inițial o deflagrație mai mică ce s-a soldat cu un incendiu.

Explozie puternica pe o autostrada din BolognaFoto: Captura YouTube

Potrivit ziarului Tirol Tageszeitung, noul bilanț al autorităților arată că o persoană și-a pierdut viața și alte 145 au fost rănite. În primele ore după explozie autoritățile vorbeau de două victime și de circa 70-80 de răniți.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, camionul-cisternă a fost implicat într-o coliziune cu alte două vehicule, unul dintre acestea luând foc. A urmat o explozie de proporții, ce a generat o enormă minge de foc și un incendiu violent.

De asemenea, o secțiune suspendată a autostrăzii s-a prăbușit în urma exploziei, numeroase mașini aflate sub această porțiune fiind prinse sub dărâmături.

Autocisterna transporta substanțe inflamabile, cel mai probabil GPL, conform informațiilor din presa italiană.

Imagini de după explozie și stingerea incendiului: