Un accident rutier în care a fost implicat și un camion-cisternă a provocat o explozie de proporții și un incendiu violent pe o autostradă de lângă aeroportul din Bologna, transmit agențiile internaționale de presă. Ultimul bilanț al victimelor transmis de autorități indica doi morți și 68 de răniți, din care 14 în stare gravă. Printre răniți se numără și 13 polițiști, aflați în zonă pentru dirijarea traficului după un incident rutier anterior.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit primelor elemente ale anchetei, camionul-cisternă a fost implicat într-o coliziune cu alte două vehicule, unul dintre acestea luând foc. A urmat o explozie de proporții, ce a generat o enormă minge de foc și un incendiu violent.

De asemenea, o secțiune suspendată a autostrăzii s-a prăbușit în urma exploziei, numeroase mașini aflate sub această porțiune fiind prinse sub dărâmături.

Autocisterna transporta substanțe inflamabile, cel mai probabil GPL, conform informațiilor din presa italiană.

UPDATE 21:04Potrivit ultimelor informații prezentate de presa italiană, bilanțul revizuit al victimelor este de doi morți și 68 de răniți, din care 14 în stare gravă.

UPDATE 20:55Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că până în acest moment cu a fost semnalată nicio victimă de cetățenie română în explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna, Italia, iar Consulatul României din Bologna urmărește evenimentul.

UPDATE 19:35 La Repubblica anunță că bilanțul victimelor este de cel puțin doi morți și 84 de răniți.

UPDATE 17.40 Corriere della Sera anunță cel puțin doi morți și peste 60 de răniți. Potrivit cotidianului italian, printre răniți se numără și 11 carabienieri și doi polițiști rutieri, care dirijau traficul după un incident anterior.

UPDATE 17.03 Potrivit ultimului bilanț, un om a murit, iar 65 sunt răniți, 14 dintre ei grav. (Corriere della Sera)

VIDEO cu momentul exploziei:

UPDATE 16.21 Cel puțin 20 de oameni au fost răniți, scrie Corriere della Sera.

Poliția a anunțat că a închis traficul pe autostrada respectivă (A14) și în zona Borgo Panigale de la marginea Bolognei.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat o imensă minge de foc și o coloană de fum care s-a înălțat de la locul incidentului.